"פריחת הנדלן" בעשור האחרון, הובילה אנשים רבים לרכוש דירות נוספות לדירת המגורים, כדירות למטרות השקעה. שילוב התיקונים לחוק מיסוי מקרקעין, בדגש על תיקון 76 משנת 2013, אשר נועד בין היתר לבלום את עליית מחירי הדירות, גרמו לכך שבשנים האחרונות אנשים רבים "מפזרים" את דירותיהם בדרך של עסקאות בתוך המשפחה- העברת דירות בעסקאות מכר ללא תמורה ("מתנה") או רכישת דירות באמצעות ("על שם") ילדים מעל גיל 18, על מנת להנות מכך שלילדיהם אין דירות, ובכך להימנע ממס רכישה בשיעור גבוה החל על בעל דירה נוספת, ולהנות מפטור ממס שבח במכירה עתידית.
עקרונית, מדובר בסוג של תכנון מס לגיטימי ואפשרי אבל אנחנו נתקלים בלא מעט אנשים שמבצעים מהלכים שכאלה באופן לא מושכל, כאשר לא יורדים לעומקם של דברים, ולא שוקלים את מלוא השיקולים והמשמעויות בטרם העברת דירה ללא תמורה או רכישת דירה באמצעות ילד.
כפי שניתן לראות בפסה"ד הנדון בכתבה, לפעמים פעולה הנתפסת בעינינו כטכנית, יכולה להיות משמעותית ויקרה מאוד.
אף שמדובר בעסקאות בתוך המשפחה הגרעינית, ואף שנראה שהיחסים בין הורה לילדיו חזקים מכל מחלוקת כלכלית, יש לרכישת דירה באמצעות ילד או להעברת דירה במתנה לילד משמעויות רבות, כלכליות ומשפטיות, הן להורה והן לילד, וראוי לדון בהן בכובד ראש עם עו"ד המתמחה בתחום הנדל"ן ובמיסוי מקרקעין, ע"מ לגבש את החליפה המשפטית המתאימה ביותר למקרה ולמשפחה, שכן ישנן אפשרויות הסדרה רבות, וכל אחת מהן משמעויות שונות.
Kommentarer